Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις υποσχέσεις της  

Επίθεση στην  κυβέρνηση για εργασιακό νομοσχέδιο, κατώτατο μισθό, ΕΝΦΙΑ

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μυτιλήνης  

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία, τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νησί 99 FM».           

Τσίπρας για ελάχιστη βάση εισαγωγής: Θα την καταργήσει και αναδρομικά

«Η κλεψύδρα έχει γυρίσει. Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις υποσχέσεις της. Είπε καλύτερες δουλειές και με τον εργασιακό νόμο ο κόσμος θα δουλεύει δεκάωρα και δωδεκάωρα. Είπε λιγότεροι φόροι, και τους είδαν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει μείωση της αγοραστικής της δύναμης, δείτε πού βρίσκονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ. Ο κατώτατος μισθός έχει μείνει κολλημένος δύο χρόνια. Δείτε ποιες είναι οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τις νέες αντικειμενικές στον ΕΝΦΙΑ. Είπε ασφάλεια και βρισκόμαστε σε κατάσταση Κολομβίας με δολοφονίες μέρα μεσημέρι και τη μαφία να οργιάζει. Ο πολίτης νοιώθει ανασφάλεια βλέποντας τον αυταρχισμό όχι απέναντι στο έγκλημα αλλά απέναντι στον πολίτη» ανέφερε σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία αλλά και τη δημόσια ασφάλεια ο κ. Τσίπρας.  

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης σχετικά με την Παιδεία: 

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγική προώθησης πελατείας σε ιδιωτικά κολέγια. Στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ το αξίζουν. Βγάζει εκτός ακόμα και αριστούχους μαθητές. Όλα προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγάλη δεξαμενή για πελατεία στα κολέγια. Είναι ντροπή για τη χώρα. Δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των οικογενειών που επενδύουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η δική μας αντίληψη ήταν να προσλαμβάνουμε καθηγητές, η αντίληψη της κυβέρνησης είναι να προσλαμβάνει αστυνομικούς».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε:   

«Ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τους νόμους. Αν τον κ. Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκε η περιουσία του, ας αλλάξει το νόμο, αλλά όχι να παρανομεί. Απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για το πόθεν έσχες του. Είναι ατιμωτικό να λες ψέματα για να αποδείξεις ότι δεν παρανόμησες. Αν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν εγώ ως Πρωθυπουργός ή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέκρυπτα από τη δήλωσή μου στοιχεία από την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικα στοιχεία. Εδώ νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Είναι λοιπόν όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο ή είναι όλοι εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του; Είναι ζήτημα Δημοκρατίας ότι δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει από το δημόσιο διάλογο στοιχεία που ενοχλούν την ηγεσία του καθεστώτος. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και ισονομία».

Μεταξύ άλλων, ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε ευθύνες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ζήτημα της παρασημοφόρησης πολιτών και την αλλαγή της λίστας μετά την ανακοίνωσή της από την Προεδρία της Δημοκρατίας:      
«Πολύ θλιβερό αυτό που έγινε με τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο. Δεν τιμά την Προεδρία να ρίχνει την ευθύνη αλλού ή να απομειώνει τις θεσμικές αρμοδιότητες που την αφορούν. Είναι αδιανόητο ένας βουλευτής με ρατσιστικές τοποθετήσεις να γίνεται πορτιέρης του Προεδρικού Μεγάρου». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top