Μητσοτάκης από το Νοσοκομείο Χαλκίδας: Είμαστε αντιμέτωποι με το Δ΄ κύμα

Προχωρά ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από κινητές μονάδες  

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από έναν χρόνο, εν μέσω πανδημίας, στις 20 Ιουλίου του 2020.

Κ. Μητσοτάκης Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ο Κ. Μητσοτάκης  στην επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας  

Μητσοτάκης για το τείχος ανοσίας: Είναι στο χέρι μας, εμβολιαζόμαστε 

«Σήμερα η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», πρόσθεσε. 

Δραματική έκκληση Μητσοτάκη σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

«Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», σημείωσε ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη νέα μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου, που αποτελείται από εγκαταστάσεις 31.000 τετραγωνικών μέτρων. Tο νέο νοσοκομείο αναβάθμισε ουσιαστικά τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Εύβοια και τη γειτονική Βοιωτία, καθώς διαθέτει νέα ιατρικά πρωτόκολλα και υποδομές που απουσίαζαν από το παλιό νοσοκομείο, όπως -μεταξύ άλλων- τμήματα Νευρολογίας, Αγγειοχειρουργικής και Γαστρεντερολογικής με ενδοσκοπήσεις, υπερσύγχρονο μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, ψηφιακό ορθοπαντογράφο, ξεχωριστό Ογκολογικό τμήμα και πλήρως ανεπτυγμένο τμήμα Φυσικοθεραπείας - Εργοθεραπείας.

Εστίαση -Τουρισμός: Η διαδικασία των δύο test για τους ανεμβολίαστους 

Η τελευταία διετία χαρακτηρίστηκε επίσης από την ενίσχυση του παλιού και στη συνέχεια του νέου νοσοκομείου με έμψυχο δυναμικό. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχουν γίνει συνολικά 221 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αυξηθούν κατά 36%, καλύπτοντας τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η μονάδα αλλά και τις ανάγκες που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τη ΜΕΘ-ΜΑΦ, η οποία διαθέτει 12 κλίνες και έχει φροντίσει κρούσματα Covid-19, επισκέφτηκε τον χώρο όπου στεγάζονται τα χειρουργεία, και στη συνέχεια μετέβη στο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό τμήμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης νοσηλεύτριες Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 

Τελευταία στάση του Πρωθυπουργού ήταν το εμβολιαστικό κέντρο που διαθέτει το Γ.Ν. Χαλκίδας, το οποίο έχει χορηγήσει περισσότερες από 43.000 δόσεις σε διάστημα έξι μηνών.

Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στα 6 νησιά   

Το νέο νοσοκομείο είναι μία από τις 12 δομές εμβολιασμού στην Εύβοια και τη Σκύρο στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», οι οποίες διαθέτουν συνολικά 31 εμβολιαστικές γραμμές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας «τρέχουν» επίσης επιχειρήσεις για την εμβολιαστική κάλυψη δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων οικισμών. Σε συνεργασία με την αρμόδια 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με την υποστήριξη του ιατρικού συλλόγου της περιοχής, έχουν γίνει περίπου 1.000 εμβολιασμοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top