Ελλάδα - Άραβες: Ισχυρό «μπλοκ» απέναντι στον Ερντογάν 

Ακόμη ένα βήμα η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον Δένδια 

Όπου η Άγκυρα έχει συμφέρον, θα βρίσκει στο εξής απέναντί της την Αθήνα.  Η Κατερίνα Τσαμούρη ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με ποια αραβικά κράτη συνεργάζεται η Ελλάδα για να το πετύχει αυτό με την υπογραφή και του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Κάιρο, με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.      

Παιχνίδια προπαγάνδας από την Τουρκία με δήθεν «πρόθεση διαλόγου» 

Όπως τόνισε, η  Αθήνα ακολουθεί την εξής διπλωματική τακτική: Βλέπει ποια αραβικά κράτη δεν ανέχονται τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Είναι η Αίγυπτος, τα Εμιράτα, το Ιράκ, το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία και λέει «ναι» σε μια win-win συνεργασία. Δηλαδή, σε μια συνεργασία που όλοι κερδίζουν. Τα αραβικά κράτη θέλουν από την πλευρά τους έναν ευρωπαϊκό «μανδύα»  γι' αυτήν την ομάδα εργασίας που έχουν δημιουργήσει και  μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα σαν την Ελλάδα που σέβεται το διεθνές δίκαιο. 

Διπλωματική ένταση για Γαλατασαράι: Η απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου

Η χώρα μας από την πλευρά της θέλει συμμάχους - αντίβαρο στον επεκτατισμό της Τουρκίας. Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι οι Ιρακινοί θέλουν βοήθεια για να προστατεύσουν το Ιρακινό Κουρδιστάν που απειλείται από τον κοινό μας εχθρό. Το μνημόνιο συνεργασίας, λοιπόν, που υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, αποτελεί μια ακόμη κίνηση που οδηγεί σε απομόνωση την Άγκυρα.

Αθήνα και Λευκωσία ενημερώνουν τις Βρυξέλλες για τη φιέστα Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top