Διπλωματική ένταση για Γαλατασαράι: Η απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά στην τουρκική ομάδα

Την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε η άρνηση των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι την είσοδο στη χώρα χωρίς rapid test για τον κορωνοϊό.

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία θα αντιμετώπιζε σε φιλικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό την Τρίτη 13 Ιουλίου, κατήγγειλε πως οι ελληνικές αρχές επέδειξαν ακατάλληλη συμπεριφορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως τα μοριακά τεστ κορωνοϊού δεν έγιναν δεκτά.

«Έλληνας αξιωματούχος, με πολύ άσχημη και αλαζονική στάση, είπε ότι δεν αποδέχονται τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να ξανα-υποβληθούν σε αυτά, κατεβάζοντας στη συνέχεια όλους τους παίκτες, οι οποίοι είχαν περάσει από έλεγχο διαβατηρίων, από το λεωφορείο», καταγγέλλει η Γαλατασαράι.

Γαλατασαράι: Μπλόκο στο αεροδρόμιο - Αρνήθηκαν να κάνουν rapid test

Ο πρόεδρος της Γαλατάσαράι, Μπουράκ Ελμάς, σε δήλωσή του στο A Spor, αποκάλεσε το γεγονός «πολιτικό»: «Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός, η πλευρά του Ολυμπιακού δήλωσε ότι αισθάνεται αμήχανα για αυτό που έγινε».

Μετά το «μπλόκο» στο αεροδρόμιο στα μέλη της αποστολής της Γαλατασαράι για υγειονομικούς λόγους, ο Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά προς την αποστολή της ομάδας, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «μισαλλοδοξία» από την ελληνική πλευρά.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι απλώς τηρήθηκαν τα μέτρα, που ισχύουν για όλους, σχετικά με τον κορωνοϊό και παρέπεμψε τον κ. Τσαβούσογλου σε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το θέμα.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, εξάλλου, ξεκαθαρίζουν ότι η Τουρκία είναι χώρα υψηλού κινδύνου, οπότε όποιος έρχεται από εκεί υποχρεούται – εκτός από μοριακό τεστ – να κάνει και rapid test.

Χαρδαλιάς: Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος

Με αφορμή το περιστατικό, ο yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως «η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη»

«Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας», είπε, μεταξύ άλλων.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top