Παιχνίδια προπαγάνδας από την Τουρκία με δήθεν «πρόθεση διαλόγου» 

Θορυβημένη από τον διπλωματικό μαραθώνιο Δένδια η Άγκυρα 

 Η τουρκική διγλωσσία συνεχίζεται ταυτόχρονα με τα «παιχνίδια προπαγάνδας». Από τη μια η Άγκυρα αφήνει ανοιχτό – υποτίθεται-  το ενδεχόμενο να προσφύγει μαζί με την Ελλάδα  στα διεθνή δικαστήρια για τις θαλάσσιες ζώνες και από την άλλη ο Ερντογάν απειλεί ευθέως τους πάντες, αναφερόμενος στην φιέστα που ετοιμάζεται να στήσει στα κατεχόμενα. 

Ν. Δένδιας: Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις σχέσεις μας με την Τουρκία 

Το αυστηρό μήνυμα του Νίκου Δένδια από το Κάιρο και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες κρατών που απειλούν ή χρησιμοποιούν βία εναντίον των γειτόνων τους» που προσπαθούν «να αναστήσουν θρησκευτικές αυτοκρατορίες που θάφτηκαν στην άμμο των προηγούμενων αιώνων»,  έφθασε μέχρι την Άγκυρα.   


Οι Τούρκοι μέσω επιλεκτικών «διαρροών» και ενοχλημένοι από τον διπλωματικό μαραθώνιο του Ν. Δένδια δείχνουν τώρα διατεθειμένοι να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, καθώς πηγές της Άγκυρας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε στα διεθνή δικαστήρια για το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Δηλαδή για πρώτη φορά είπαν ανοιχτά ότι θα μιλήσουμε για το  ζήτημα. 

Παναγιωτόπουλος: Θωρακισμένη απέναντι σε κάθε απειλή η Ελλάδα  

Το ερώτημα όμως είναι πώς θα πάει η Τουρκία σε διεθνές δικαστήριο, στη Χάγη ή στο Αμβούργο, ενώ δεν…  αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας!  


Το δέλεαρ και ο πραγματικός στόχος της Άγκυρας 


Η Αθήνα βλέπει την πρόθεση της Άγκυρας να συζητήσει την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ως «δέλεαρ», όπως το... «τυρί» στη φάκα. Η «φάκα» είναι να μας ωθήσει να απεμπολήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, αναγνωρίζοντας π.χ. μειωμένη επήρεια νησιών, καθώς οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι αυτό κάναμε με Αίγυπτο και Ιταλία.  Δε θέλουν δηλαδή να παραδεχτούν ότι με τις συμφωνίες που υπογράψαμε, η Ελλάδα μεγάλωσε! 

Για τον ίδιο λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών δεν εκλαμβάνει ως «σοβαρή» την πρόθεση της Τουρκίας για δήθεν διάλογο, αλλά εκτιμά ότι πρόκειται για «παιχνίδι προπαγάνδας», όπως έχει συμβεί αρκετές άλλες φορές μέσω των ίδιων «πηγών», με στόχο να δείξει ότι η ίδια θέλει τον διάλογο και η Ελλάδα τον αρνείται.         


Νέες απειλές Ερντογάν: «Η αποφασιστικοτητα μας θα εξαπλωθει κατα κυματα»  


Ο Ερντογάν προδίδει πάντως τις πραγματικές προθέσεις του, εκτοξεύοντας απειλές, με τις αναφορές του στη φιέστα που ετοιμάζει να στήσει σε μία  εβδομάδα στα κατεχόμενα. 

 

«Η στάση που θα τηρήσουμε, πιστεύω πως θα δώσει στους Κύπριους αδερφούς μας μήνυμα ηθικού και σε ολο τον κόσμο μήνυμα αποφασιστικότητας που θα εξαπλωθεί κατά κύματα» δήλωσε.  


Ανιστόρητη πρόκληση απο τον τηλεοπτικό παραγτωγό Ατζούν Ιλιτζαλί
 

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι στην ανιστόρητη φιέστα θα πάρει μέρος και ο τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο «κολλητός»  φίλος του Ερντογάν κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις τηλεοπτικές παραγωγές που προβάλλονται στη χώρα μας. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να προσβάλει βάναυσα τον ελληνισμό σε όλη τη γη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top