Κικίλιας από Ρόδο για εμβολιασμό: Πάμε καλά, να εντείνουμε την προσπάθεια

Έκκληση του Υπουργού Υγείας: «Όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» 

Βασίλης Κικίλιας Ρόδος

Η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς στα νησιά πηγαίνει πολύ καλά στη Ρόδο, διαπίστωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νησί, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια στη ναυαρχίδα του τουρισμού μας».  

Κικίλιας εμβολιαστικό κέντρο Ρόδος

Ο Β. Κικίλιας στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου  

Εμβολιασμοί: Τα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή

 

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους του, συνεχάρη τους υγειονομικούς που το στελεχώνουν για τη  συμβολή τους στην  υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για τον εμβολιασμό τους.

Κικίλιας εμβολιαστικό κέντρο Ρόδος

Από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο 

«Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά: 1.100 εμβολιασμοί την ημέρα στη Ρόδο
 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», από σήμερα στη Ρόδο προστίθενται εμβολιαστικές γραμμές για το mRNA εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Από την επόμενη εβδομάδα, το mega εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί μόνο με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ αυτό της Johnson & Johnson θα χορηγείται στο εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας μετέβη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, βουλευτών του Νομού Δωδεκανήσου, του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ρόδου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.

Κικίλιας σύσκεψη Ρόδος

Ο Υπουργός Υγείας σε σύσκεψη στη Ρόδο 

Μητσοτάκης: Με Johnson & Johnson θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι 19 νησιών

 

Ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και όλους τους άρχοντες του νησιού της Ρόδου για την πολύ θερμή υποδοχή.
 
Θέλω να επισημάνω πως ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε άμεσα για το νησί της Ρόδου, και για όλα τα νησιά μας, με βάση το Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία».
 
Ζητήθηκε mega εμβολιαστικό κέντρο, εκτός από τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουμε στις δομές υγείας, και έγινε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι από την εποχή που ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί υπερπολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά.
 
Σήμερα επισκέπτομαι το νησί και για έναν ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων, υποδέχεται τουρίστες και πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε. 
 
Και απευθύνομαι στους επαγγελματίες, ξενοδόχους, το προσωπικό που δουλεύει στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί, στους κατοίκους του, αλλά και στους διαμένοντες, αυτούς οι οποίοι έρχονται στο νησί.

Όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. 16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία, έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός και αυτή η αρρώστια. 
 
Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών μας, των γιατρών μας, των νοσηλευτών  μας, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς μήνες για να μας φροντίσουν και να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς, για τις οικογένειές μας, για τον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο. Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα-πόρτα στο νησί, προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει να προασπίζουμε τον εαυτό μας, την υγεία μας.
 
Η Δημόσια Υγεία είναι ανώτερη όλων. Και η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, ένας ευλογημένος τόπος. Γι’ αυτό και θέλουν από όλη την υφήλιο να έρθουν εδώ για να κάνουν διακοπές. Αυτό, στους μήνες που έρχονται, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο που θα ενταθεί η τουριστική κίνηση, πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε και να το θωρακίσουμε.
 
Κάνω έκκληση, ως Υπουργός Υγείας, σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ξεκινήσαμε, μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και αυτή είναι η στόχευσή μας». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top