Στα Εμιράτα ο Δένδιας την Τρίτη, στην τέταρτη επίσκεψή του στη χώρα! 

Στο επίκεντρο η διμερής αμυντική συνεργασία μετά το Σύμφωνο του Νοεμβρίου

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη νέα επίσκεψη Δένδια στα Εμιράτα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις  

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 8/6/2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Δένδιας για συμφωνία με ΗΑΕ: Για πρώτη φορά ρήτρα αμυντικής συνδρομής!

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του θα είναι η τέταρτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα από ανάληψης καθηκόντων του, γεγονός που υποδηλώνει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών.

Δένδιας στον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ: Διάλογος με Τουρκία χωρίς εκβιασμούς και απειλές

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η διμερής στρατηγική συνεργασία, στη συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.

Δένδιας: Μόνο ένα διμερές ζήτημα υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Αμπου-Ντάμπι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης τους νέους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top