Δένδιας: Μόνο ένα διμερές ζήτημα υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Μήνυμα του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

«Στη γειτονική μας χώρα γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, μετά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα, τις θέσεις μας και τις “κόκκινες γραμμές” μας», δηλώνει ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Δένδιας για Κυπριακό: Είμαστε στo χειρότερο σημείο από το 1974

«Υπάρχει μόνο ένα διμερές ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας: η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Το ζήτημα αυτό εξετάζεται στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών», είπε ο κ. Δένδιας.

«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι διατηρούμε φιλικές σχέσεις και ήταν χαρά μου να τον υποδεχθώ στην Αθήνα. Δεν πρέπει να συγχέουμε το υπηρεσιακό με το προσωπικό, αλλά ούτε βεβαίως να έχουμε την αυταπάτη ότι μία καλή προσωπική σχέση μπορεί από μόνη της να βοηθήσει στη μείωση των εντάσεων», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει: «Από εκεί και πέρα, όμως, επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις επί ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων. Έθεσα στο τραπέζι επιτακτικά όλα τα ζητήματα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις μας με την Τουρκία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top