Πυρηνικό εργοστάσιο Τουρκίας: Τι είπε ο Δένδιας στον Τσαβούσογλου

«Σφυροκόπημα» και για το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο  

Επί τουλάχιστον δυο ώρες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άκουγε τον Νίκο Δένδια να ξεδιπλώνει την βεντάλια των «κόκκινων γραμμών»  της Αθήνας. Το Star αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα τι απαίτησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών για το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο και για το επικίνδυνο πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζουν στη «γειτονιά»  μας Ερντογάν και Πούτιν. 

Βαρβιτσιώτης για Δένδια - Τσαβούσογλου: Δικαίωση της ελληνικής στρατηγικής

Ακούγιου: Στην... πόρτα μας το πυρηνικό εργοστάσιο του Ερντογάν 

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου είναι το... «καμάρι» του Ερντογάν και απέχει μόλις 64 χλμ από τα κυπριακά παράλια. 

Αν και το Ακούγιου περνά συνήθως κάτω από τα "ραντάρ" της διεθνούς διπλωματίας, ο Νίκος Δένδιας το έθεσε στο τετ-α-τετ του με τον Τσαβούσογλου.

Ζήτησε ενημέρωση για την κατασκευή του και οι Τούρκοι συμφώνησαν να μας δώσουν πληροφορίες, καθώς κτίζεται σε μια εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή!  Γεγονός που μάλλον... πέρασαν στα «ψιλά»  Πούτιν και Ερντογάν, όταν έδιναν τα χέρια για την κατασκευή του.

Το μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη μέσω Τσαβούσογλου

Θ. Λιόλιος στο Star: Πιθανή διαρροή από το Ακούγιου θα φτάσει Κύπρο, Αιγαίο και ηπειρωτική Ελλάδα 

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής κοσμήτορας, καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων δήλωσε στο Star: «To εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από  1000 χλμ από την πλατεία Συντάγματος… Άρα μια καταστροφική διαρροή ραδιενέργειας μπορεί ευκολά να φτάσει στην Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα»!   

Συναγερμός στην Τουρκία: Δύο εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου

«Όχι» στην ενεργοποίηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου 

Η Αθήνα ζήτησε και να αποσυρθεί το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο.  

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η Τουρκία δε θα το ενεργοποιήσει και δε θα ξεπεράσει τον 28ο Μεσημβρινό, αφού ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ της 14ης Ιουνίου, προσπαθεί να πείσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς ότι... κλείνει «μέτωπα»  με Ελλάδα, Εμιράτα και Αίγυπτο. 

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες

«Σωστά θέσαμε όλες τις αντιρρήσεις μας» δήλωσε στο Star ο  καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, αλλά πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να τεθούν και οι ελληνικές διεκδικήσεις,  π.χ. στην Ίμβρο και την Τένεδο, όπως προκύπτουν από  τη Συνθήκη της Λωζάννης».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top