Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τον Σάρατζ   

Προκαλεί εκ νέου την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες και θλιβερές οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος συνάντησε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) της Λιβύης,  Φάγιεζ αλ Σάρατζ και δήλωσε ότι η Άγκυρα θα εντείνει τη στήριξή της προς τη «διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης», όπως τη χαρακτήρισε. Ανέφερε επίσης ότι η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικά μέσα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, παραβλέποντας ότι εξοπλίζει με όπλα και στρατιωτικό προσωπικό τη μία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.     

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν - «Σας το είχαμε πει. Δε μας πιστέψατε!»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, o Ερντογάν είπε επίσης ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και στις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μητσοτάκης: Αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα τα σύνορά μας

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη στη Λιβύη είναι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης. Οι δυνάμεις του Χάφταρ, με τη στήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ρωσίας και της Αιγύπτου, προσπαθούν να καταλάβουν την Τρίπολη από τον Απρίλιο του 2019. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top