Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Τσιάρα: Η απάντηση του υπουργού στο «αυτοφωράκιας»

Αντάλλαξε πυρά και με τον Κώστα Tασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι εκτελεί χρέη «αυτοφωράκια» του κ. Μητσοτακη, ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναδειχθεί σε κακοποιητή της δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Είναι κακοποίηση της Δημοκρατίας ο τρόπος που, εδώ και μήνες με απόλυτη ευθύνη πρωθυπουργού, με εντολές πρωθυπουργού, ασκείται η κοινοβουλευτκή διαδικασία και η Βουλή ασκεί τις συνταγματικές εξουσίες, χωρίς παρουσία βουλευτών. Με ονομαστικές ψηφοφορίες, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία βουλευτών αλλά δια εξουσιοδότησης Και με μυστικές ψηφοφορίες που δεν τηρούν τις εγγυήσεις μυστικότητας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά για συνεπιμέλεια: Απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση

«Aπό σήμερα και στο εξής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται στο σύνολό τους κανονικά στις συνεδριάσεις της Βουλής, είτε το θέλετε είτε όχι. Κι εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίζετε τον αυτοεξευτελισμό» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας τον Πρόεδρο της Βουλής απέναντί του στα βουλευτικά έδρανα.

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο.

Συνεπιμέλεια: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε, επί του παρόντος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη λειτουργία της Βουλής, όσον αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων. «Η παρουσία 300 βουλευτών ταυτόχρονα στην αίθουσα της Βουλής συνιστούν υγειονομική βόμβα, μια αυτοκτονία», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«Πέρα από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν ήταν πλέον χρήσιμο κι ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «είναι πρόσχημα ο κορωνοϊός προκειμένου να διατηρήσετε σε καταστολή το κοινοβούλιο».

«Από την στιγμή που αναλαμβάνετε την ευθύνη, θα είναι στίγμα και για εσάς», πρόσθεσε. 

Τσίπρας: Ο Τσιάρας είναι ο «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική και για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

«Γιατί αγνοείτε ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, επιστημονικούς φορείς, δικηγόρους και δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ακόμα και την επιστημονική επιτροπή της Βουλής;», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο είναι αναχρονισμός και «μεταχειρίζεται το παιδί σαν οικόπεδο προς διανομή μεταξύ γονέων».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε που είναι ο κ. Μητσοτάκης «να διαψεύσει τις σοβαρές καταγγελίες της κυρίας Γιαννάκου ότι αυτοί που διαθέτουν χρήμα επιβάλλουν το νόμο για τη συνεπιμέλεια».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε ευθέως στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ηθικός αυτουργός της συνεπιμέλειας, ο κ. Τσιάρας είναι απλά αυτοφωράκιας. Μεταφέρει τα παιδιά ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γονέων. Το νομοσχέδιο είναι προσωπική επιμονή και δέσμευση Μητσοτάκη σε ισχυρές μειοψηφίες ενδιαφερομένων. Προσβάλλει τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του δικαίου μας, τις γυναικείες οργανώσεις αλλά και όσους μπαμπάδες περίμεναν λύση στα προβλήματά τους, διότι δεν θα τα λύσει».

Τσιάρας: Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό

«Είναι κρίμα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για εσάς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθετείτε μια τέτοια διχαστική τακτική σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας ενώνει», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι εκτελεί χρέη «αυτοφωράκια» του κ. Μητσοτακη, ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό.

«Προσωπικά, σε όλη την πολιτική μου διαδρομή δεν έκανα ποτέ κάτι που δεν πίστευα. Εγώ προτείνω αυτό το νομοσχέδιο γιατί πιστεύω ότι είναι ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό βήμα και γιατί πιστεύω ότι θα στηρίξουμε το πραγματικό συμφέρον του παιδιού, γιατί πρέπει να δούμε ένα πρόβλημα πραγματικό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντεπιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως «δεν αναγνώρισε καν ότι υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Λυπάμαι πραγματικά, αν δεν προσβάλλει αυτή η στάση εσάς, που αναγνωρίσατε ότι υπάρχει πρόβλημα, την περίοδο που κυβερνούσατε συστήνοντας νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν από τη Βουλή να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών».

Παράλληλα, χαρακτήρισε μέγιστη ανακρίβεια τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την εφαρμογή της Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top