Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα πραγματοποίησε ο Κώστας Μπακογιάννης

Με ποιους συναντήθηκε

Κώστας Μπακογιάννης

Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Shpend Ahmeti, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο πρωτευουσών αλλά και του ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.   

Ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Albin Kurti

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Albin Kurti

Κατά τη συνάντησή τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις, και συμφώνησαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία με ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιτυχημένων δράσεων. 

Κώστας Μπακογιάννης και Shpend Ahmeti

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Δήμαρχο κ. Shpend Ahmeti

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μετέφερε στον ομόλογό του, την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει η Αθήνα. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μια σειρά από ιδρύματα και φορείς που στοχεύουν στη στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας αλλά και των ευάλωτων πολιτών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Albin Kurti

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Albin Kurti

Το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός και από τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Albin Kurti, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τη διπλωματία των πόλεων, τη διαχείριση της πανδημίας και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. 

Ο Μπακογιάννης στο στρατόπεδο της KFOR

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο στρατόπεδο της KFOR

Ειδικό ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης για την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ επέλεξε να επισκεφτεί και το στρατόπεδο της KFOR, όπου εδρεύει η Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου. 

Συνάντηση Μπακογιάννη με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο

Η επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο, στο ιστορικό Μοναστήρι Gracanica.   

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Δήμαρχο κ. Shpend Ahmeti

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Δήμαρχο κ. Shpend Ahmeti

Σχετικά με την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε στην πρωτεύουσα του Κοσόβου ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Δήμαρχο κ. Shpend Ahmeti στην Πρίστινα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Δήμαρχο κ. Shpend Ahmeti

«Επιστροφή στην Πρίστινα 15 χρόνια μετά την θητεία μου στη Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσοβο, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του φίλου δημάρχου Shpend Ahmeti και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Albin Kurti. Ευκαιρία να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από την Αθήνα σε μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία, να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, αλλά και να επιβεβαιώσουμε τον ιστορικό ηγετικό ρόλο της Αθήνας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ήταν τιμή μου να συναντήσω και να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου. Αξέχαστη η επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι της Gracanica και η συζήτηση με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top