Για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό ενημέρωσε ο Δένδιας την ΠτΔ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική

Δένδιας Σακελλαροπούλου

Tον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Διπλό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Για διείσδυση στα Βαλκάνια και Κύπρο  

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Παράλληλα, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Το μήνυμα Δένδια σε Τουρκία με αφορμή την επέτειο του Τσέρνομπιλ

Ο κ. Δένδιας έγραψε σε αναρτήσεις του στο twitter σχετικά με τη συνάντηση με την κυρία Σακελλαροπούλου:  

Mητσοτάκης: Άψογος ο χειρισμός Δένδια στο επεισόδιο με Τσαβούσογλου

«Ενημέρωσα σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις πρόσφατες επαφές που είχα τόσο με την τουρκική πλευρά στην Άγκυρα όσο και με στρατηγικούς εταίρους, στην Τετραμερή της Πάφου, στο Κάιρο και τη Σαουδική Αραβία.

Επίσης ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει της άτυπης πενταμερούς που συγκαλεί στη Γενεύη ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, για την οποία βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Είχα την ευκαιρία να επισημάνω και πάλι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί μία ενεργητική εξωτερική πολιτική για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top