Τσίπρας: Μας πήγατε σε lockdown με 1.000 κρούσματα, μας ανοίγετε με 4.000

«Δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη»

«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός έρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να μας μιλήσει για την πανδημία, παρουσιάζοντας ένα success story, ένα αφήγημα επιτυχίας, την ώρα που έχουμε χιλιάδες νεκρούς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε», σημειώνοντας πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

«Για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μια οποιαδήποτε κρίση θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πως όμως να σας εμπιστευτεί, κύριε Μητσοτάκη, όταν μας λέτε με χαμόγελο ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την εκτόξευση; Ποια εμπιστοσύνη να σας έχει ο κόσμος, όταν επί πέντε μήνες μας λέτε τα ίδια και τα ίδια εφαρμόζοντας ένα από τα πιο σκληρά lockdown στην Ευρώπη, αλλά έχουμε 8.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό;», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Δε μιλάμε για άνοιγμα. Μπορεί να επανέλθουν οι περιορισμοί

«Μοιράσατε υποσχέσεις για το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα. Οι επιχειρηματίες χρεώθηκαν με εμπόρευμα και τους έμεινε. Τώρα το ίδιο λέτε ότι θα κάνετε το Πάσχα. Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Και δυστυχώς αυτή η διαχειριστική ανεπάρκεια συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Γεννηματά: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας κ. Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πάει από λάθος απόφαση σε λάθος απόφαση και είπε με έμφαση: «Στα 1.000 κρούσματα μας πήγατε σε lockdown και στα 4.000 κρούσματα ανοίγετε την αγορά».

«Οι πολίτες δεν ξέρουν τι μέτρα ισχύουν πια»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως τα «έξυπνα μέτρα» αποδείχθηκαν «βλακώδη» και πως το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας με τα πρακτική «ακορντεόν» και το «άνοιξε – κλείσε», απέτυχε.

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

«Τώρα, με  τη διαδημοτική μετακίνηση ο μέσος πολίτης δεν ξέρει πλέον τι ακριβώς ισχύει. Μέχρι που μπορεί να πάει, πόσο απέχει το σούπερ μάρκετ; Δεν ξέρει τι να κάνει. Ρωτήστε τους να δείτε», είπε.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν και οι αριθμοί ευημερούν»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η πραγματικότητα είναι σκληρή «για να παίζουμε παιχνίδια πολιτικής επικοινωνίας».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μακάβρια λογιστική» και «μακάβριο μέσο όρο» επειδή  ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είμαστε σε καλύτερη θέση από τις άλλες χώρες.

«Αυτή τη σύγκριση θα κάνουμε εδώ; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι πεθαίνουν και αγωνιούν και οι αριθμοί ευημερούν», τόνισε.

Βιώσιμο άνοιγμα μόνο με εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για εμβολιασμό των εργαζομένων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της οικονομίας, των essentials workers, όπως τους αποκάλεσε.

Όπως είπε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το ασφαλές και βιώσιμο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού. 

«Θα υπάρξει βιώσιμο άνοιγμα αν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι κούριερ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εκπαιδευτικοί,  οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν είναι εμβολιασμένοι; Πως μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα και για ζώνη ανοσίας αν δεν είναι εμβολιασμένοι αυτοί;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top