Γεννηματά: Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας κ. Μητσοτάκη

«Τα μέτρα πήγαν στράφι, δεν πείσατε τους πολίτες»

«Αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα», είπε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την υγειονομική κρίση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, λέγοντας πως οδήγησαν το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) στο «κόκκινο».

«Δεν δημιουργήσατε εγκαίρως κλίνες ΜΕΘ. Δεν προσλάβατε το αναγκαίο προσωπικό. Υπάρχουν ελλείψεις ε ειδικούς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους. Τα ασθενοφόρα είναι ελάχιστα. Μόλις ένα ανά 120.000 κατοίκους στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έπρεπε να είναι 1 για κάθε 30.000 κατοίκους», είπε η κυρία Γεννηματά.

Μητσοτάκης: Δε μιλάμε για άνοιγμα. Μπορεί να επανέλθουν οι περιορισμοί

Συνεχίζοντας την αυστηρή κριτική είπε, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, «τα μέτρα σας πήγαν στράφι» και πρόσθεσε: «Δεν πείσατε τους πολίτες. Οδηγήσατε τις οικογένειες με παιδιά, τους μαθητές και φοιτητές σε απόγνωση, σε ψυχολογική κατάρρευση. Και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια τη φτώχεια και την ανεργία».

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

«Οι αποφάσεις σας δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ. Δεν τηρήθηκε ποτέ η εφαρμογή των μέτρων. Τα μέτρα σας ήταν ανεπαρκή» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να πείσει την κοινωνία για τη χρησιμότητα του εμβολίου, σημειώνοντας πως η χώρα μας είναι χαμηλά στον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Τέλος, η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι απαιτείται «σοβαρό εθνικό σχέδιο», λέγοντας πως το Κίνημα Αλλαγής το είχε προτείνει εξαρχής.

«Τώρα είναι ώρα εθνικής μάχης», σημείωσε με έμφαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top