Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους

Για τις επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων το μέτρο 

Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι. Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Σε λειτουργία τέθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν άνω των 20 υπαλλήλων.   

Κορωνοϊός: Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε εργαζόμενο

«Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού στους χώρους εργασίας, αναλαμβάνει το κόστος της διενέργειας ελέγχων (rapid tests) σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται αυξημένος συγχρωτισμός του προσωπικού με συνέπεια τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19» αναφέρεται στην εισαγωγική σελίδα της πλατφόρμας. 

Στην πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr. οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, μαζί με τον αριθμό ΑΦΜ. 

Στο gov.gr ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας ταυτότητας

Στη συνέχεια θα λαμβάνουν κωδικό  OTP (One Time Password) για επιβεβαίωση του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ μέσω του συστήματος  ΕΡΓΑΝΗ θα  ελέγχεται άμεσα αν η επιχείρηση στην οποία εργάζεται ο ενδιαφερόμενος έχει πάνω από 20 εργαζόμενους.

Εφόσον επιβεβαιωθεί θα προχωρά μέσω της βάσης δεδομένων και η έγκριση για δωρεάν τεστ.

Δυνατότητα για δωρεάν rapid tests υπάρχει δύο φορές τον μήνα.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top