Κορωνοϊός: Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε εργαζόμενο

Χορήγηση άδειας τριών ωρών εντός ωραρίου για όσους κάνουν το test

Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι. Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Αίτημα για δύο δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό τον μήνα θα μπορούν να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες με επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα rapid test, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση.

«Θα εφαρμοστούν μια σειρά από άλλα μέτρα, όπως στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει πλατφόρμα που οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους. Θα μπορούν να κάνουν δύο φορές τον μήνα rapid test που θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.  

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).

Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ θα ισχύει η χορήγηση άδειας τριών ωρών εντός ωραρίου εργασίας στον μισθωτό για τη διενέργεια του τεστ.

«Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Εμβολιασμών ώστε να λαμβάνονται τα όποια επιπλέον μέτρα που χρειάζονται», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top