Μπαράζ επικοινωνιών Δένδια με ξένους ΥΠΕΞ  

Συνομίλησε με Λαβρόφ, ειδικό απεσταλμένο στη Λιβύη και Σούκρι 

Δείτε στο video τι διαμήνυσε στην Τουρκία από τη Βουλή ο Ν. Δένδιας       

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και ξένους ΥΠΕΞ είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος απάντησε από τη Βουλή στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.    

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση - Αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει 

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, η οποία ήταν η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.  

Λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στην ελληνική ανεξαρτησία, εξετάσθηκαν οι προοπτικές στις διμερείς σχέσεις, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπις είχε νωρίτερα  ο υπουργός Εξωτερικών 

Αιγαίο: Ξανά κοντά στη Λήμνο το τουρκικό «Τσεσμέ»

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην πολιτική διαδικασία, καθώς και στο έργο του ειδικού απεσταλμένου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η απόφαση για επαναλειτουργία ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεσα συνάντηση διά ζώσης προκειμένου να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τη Λιβύη. 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών και  με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου και τις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Ν. Δένδια στο Twitter.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top