Αιγαίο: Ξανά κοντά στη Λήμνο το τουρκικό «Τσεσμέ»

Ασκήσεις με το γαλλικό «Σαρλ Ντε Γκωλ» κάνει η φρεγάτα «Κανάρης»

Τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει κοινές ασκήσεις με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», η Άγκυρα στέλνει ξανά το «Τσεσμέ» κοντά στη Λήμνο και βγάζει έναν στόλο 87 πλοίων για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Αποχώρησε από το Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Από βδομάδα που οι Τούρκοι θα βγάλουν το στόλο τους στο Αιγαίο για τη «Γαλάζια Πατρίδα», η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Κανάρης» και ελληνικά μαχητικά, θα κάνει ασκήσεις νότια της Κρήτης με τα Ραφάλ του «Σαρλ Ντε Γκωλ». Ήδη από χθες, Πέμπτη, η φρεγάτα συνοδεύει το αεροπλανοφόρο.

Συνεκπαίδευση Ελλάδας - Εμιράτων

Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με κορβέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Περσικό Κόλπο, αντανακλώντας το άριστο επίπεδο των σχέσεων Αθήνας - Άμπου Ντάμπι.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρσκευής ένα ζεύγος Τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι κι ένα άλλο πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 24.000 πόδια.

Παναγιωτόπουλος για εξοπλιστικά

Στην ανάγκη να «τρέξουν» γρήγορα οι συμβάσεις για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Έτσι θα ενισχυθεί σε καιρούς που αυτό επιβάλλεται το συνολικό αποτρεπτικό αποτύπωμά τους» δήλωσε. Η δήλωση έφερε τους γείτονες με την πλάτη στον τοίχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν πάλι τις απειλές.

«Στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας σε Κύπρο και Γαλάζια Πατρίδα είμαστε αποφασισμένοι, απαρασάλευτοι και ευτυχώς και ικανοί» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top