Δένδιας: Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση - Αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει 

Μήνυμα προς Τουρκία: Ευδιάκριτος ο σχεδιασμός, δεν έχουμε σύνδρομo Παβλόφ

Μήνυμα προς την Άγκυρα από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Βουλή, ο οποίος διαμήνυσε σχετικά με τις πρόσφατες «προβοκάτσιες» της στο Αιγαίο ότι η Ελλάδα «αντιδρά όπως πρέπει, και όταν πρέπει». 

Δένδιας: «Η ΕΕ να αντιμετωπίσει με αυστηρότερο τρόπο την Τουρκία»

«Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση και βεβαίως η γείτονα η Τουρκία δεν θα επιτύχει να δημιουργήσει στην ελληνική εξωτερική πολιτική, σύνδρομο «σκυλιού του Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι  όταν και όπως το επιθυμεί η Τουρκία και μάλιστα για λόγους προφανείς ακόμη και σε μαθητή του Δημοτικού σχολείου. Και θέλω να πω ότι είναι ευτυχές ότι αναντίστοιχα με το παρελθόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο ή περίπου με τον ίδιο τρόπο τον ευκρινή και απλοϊκό τουρκικό σχεδιασμό» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Αιγαίο: Ξανά κοντά στη Λήμνο το τουρκικό «Τσεσμέ»

Ο Υπουργός  Εξωτερικών ανακοίνωσε την προγραμματισμένη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι  Λαβρόφ, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, όπως και την επικοινωνία του με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Λιβύη.  

Οι Τούρκοι λένε ότι τέσσερα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»!

Όσον αφορά το νομοσχέδιο ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το θεωρεί σημαντική μεταρρύθμιση και απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Υπουργείου. Ενσωματώνει την οικονομική διπλωματία και τη δημόσια διπλωματία, στη δομή του Υπουργείου και επίσης ενσωματώνει τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στη δομή του Υπουργείου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top