Με παρεμβάσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα ψηφίζονται τα 12 μίλια

Δένδιας: Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων οπουδήποτε

Η Ελλάδα «επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειας του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της, όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών κλείνει σήμερα η συζήτηση και η ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς τα δυτικά κατά 12 μίλια.

Οι τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινούν και οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία (στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη).

Οι τόνοι στην κυβέρνηση είναι πανυγηρικοί, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να μιλά για την πρώτη επέκταση του χώρου εθνικής κυριαρχίας από το 1947.

Μπακογιάννη για Μάας: Γιατί έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου;

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, αποτελεί ένα βήμα για την ενίσχυση του εθνικού μας οπλοστασίου, σε κλίμα αδιασάλευτης ομοψυχίας», είπε ο κ. Δένδιας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια την Τρίτη.

Δένδιας:H Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα οπουδήποτε 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Ελλάδα «επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειας του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της, όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top