Μπακογιάννη για Μάας: Γιατί έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου;

Σφοδρή κριτική της πρώην υπουργού στον Γερμανό ΥΠΕΞ

Βέλη προς τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος έμεινε απαθής στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εναντίον της Ελλάδας, κατά τη συνέντευξη τύπου των δύο ΥΠΕΞ στην Τουρκία, τη Δευτέρα, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε; Ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός;», αναρωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: «Αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

«Διότι, εάν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός, έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη Ε.Ε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε.. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δε νοείται χώρας εκτός ΕΕ να απειλεί χώρα εντός ΕΕ και ο ΥΠΕΞ αυτής τη χώρας να μην απαντά», συμπλήρωσε.

Η ίδια είπε πως ευελπιστεί ότι αυτό που συνέβη ήταν πως η φράση του Τσαβουσογλου δε μεταφράστηκε.

Μπακογιάννη: Η Τουρκία κατάλαβε ότι δεν της βγήκε η επιθετική συμπεριφορά

«Αλλιώς έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη θέση τη χθεσινή», σημείωσε.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκάτσιες της. Κάνει βήματα, που παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών, κάνει συνέχεια στρατιωτικές ασκήσεις, ανακοινώνει navtex χωρίς να κάνει εκεί οτιδήποτε. Είδαμε και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Εμείς ξέρουμε το σκοπό αυτών των κινήσεων. Θέλουν να προβοκάρουν την Τουρκία, να κάνουμε  παρόμοια βήματα και θα πουν στην Ευρώπη “δείτε η Τουρκία συνεχίζει τα αρνητικά της βήματα” και θα ζητήσουν κυρώσεις», είπε ο Τσαβούσογλου.

« Εμείς δεν είμαστε μια χώρα που φοβόμαστε τις κυρώσεις. Δεν φοβόμαστε τς κυρώσεις που θα έρθουν απο την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Αν είχαμε φοβηθεί δεν θα είχαμε κάνει όσα κάναμε μέχρι σήμερα.Αν θελήσουν καποιοι όλες τις σχέσεις να τις καταστρέψει τότε η ευθύνη θα είναι δική τους. Ελπίζω στην Ελλάδα να σταματήσουν να κάνουν τέτοιες προβοκάτσιες, να επικρατήσει η κοινή λογική και οι συναντήσεις μας να φέρουν αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top