Μπακογιάννη: Η Τουρκία κατάλαβε ότι δεν της βγήκε η επιθετική συμπεριφορά

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων»

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, έχοντας διαπιστώσει ότι η επιθετική συμπεριφορά «δεν της βγήκε», έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, πως η κατάσταση στην τουρκική οικονομία είναι δύσκολη, ενώ επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φτάσει στο σημείο, που δεν αποδέχεται τις τουρκικές απειλές.

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Ξεκινούν 25 Ιανουαρίου!  

Παράλληλα, υπογράμμισε με νόημα πως στις ΗΠΑ πλέον έχει εκλεγεί ο Τζον Μπάιντεν.

Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα προσέρχεται στον διάλογο με δυνατά επιχειρήματα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, και με ισχυρές συμμαχίες, ενώ είπε πως η Τουρκία, με την έναρξη του διαλόγου, αποδέχεται ουσιαστικά το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αν και δεν ήθελε κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε, βάσει του πλαισίου αυτού, οι χώρες πρέπει να συνομιλούν και, αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, προσφεύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών.

Πάντως, υπογράμμισε ότι «κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας».

«Η εξωτερική πολιτική είναι μαραθώνιος. Ας αρχίσουμε, να δούμε πώς θα πάει, και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται πως μετά από περίπου 5 χρόνια, από το 2016, οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν και πάλι στις 25 Ιανουαρίου με τον 61ο γύρο επαφών, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top