Υπόθεση Folli - Follie: Eνήμερος ο Τσίπρας σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας

Kαταγγελία για ευνοϊκές παρεμβάσεις υπουργών και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ το 2018

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία στελέχους της Folli Follie καταγράφει ότι τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την εταιρία, την εποχή που έσκασε το μεγάλο σκάνδαλο και αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος. Για συκοφαντίες μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλει προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Folli Follie: Βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο δικογραφίας

Εντολή Μαξίμου τότε  για στήριξη της Folli Follie και ενημέρωση του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να στηριχθεί η εταιρία καταγράφει συγκεκριμένα το email της 9ης Μαΐου του 2018 από τον διευθυντή ασφαλείας στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός» αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο email.  

Αναφέρει επίσης  ονομαστικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και περιγράφει παρεμβάσεις σε στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Folli Follie: Στο αρχείο η μήνυση επενδυτών - Δεν προέκυψαν στοιχεία

Για τα νέα στοιχεία έδωσαν συμπληρωματικές απολογίες σήμερα στην ανακρίτρια οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. 

Η εταιρία των ορκωτών λογιστών  που ξεσκέπασε το σκάνδαλο ανακάλυψε περίεργη κίνηση λογαριασμού με 80.000 ευρώ ενώ σε ένα από τα email που εντόπισε, ο Διευθυντής Aσφαλείας της εταιρείας λέει  ότι πρόσωπο που μεσολάβησε ζήτησε χρήματα σημειώνοντας τον αριθμό 80.

«…Μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) …. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές…». 

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ.ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗ FOLLI FOLLIE

Για τον Μάκη Μπαλαούρα το email της 11ης Μαΐου λέει ότι «πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης».

Ο ίδιος λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου, διοργανώνει με την φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στην εκλογική του περιφέρεια. «Γνώρισα για καλή μου τύχη τους εκπροσώπους της Folli» δηλώνει τότε.   

Την επομένη, 29 Μαΐου2018 μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περνάει τροπολογία  που θεωρείται ότι ευνοεί τη Folli Follie και τον Οκτώβριο του 2018 διοργανώνει  μπαζάρ προϊόντων  της εταιρίας στην Ηλεία.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΖΗΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι τα email «αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών». 

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξη Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρονται επίσης στα email, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη:

ΣΥΡΙΖΑ για Folli Follie: Το 2018 η ΝΔ γιατί ψήφισε την τροπολογία;

«Ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε “την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top