Folli Follie: Βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο δικογραφίας

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Βουλευτές και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο της Folli Follie, η έκθεση ελεγκτικής εταιρίας η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση.

Η ελεγκτική εταιρία «ξετίναξε» τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του ομίλου και έφερε στο φως emails με αποδέκτη τον προφυλακισμένο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο,  στα οποία στέλεχος κατονομάζει δυο πρώην υψηλόβαθμους υπουργούς και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον Μάιο του 2018, ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, φέρονται να συμμετείχαν σε προσπάθεια ευνοϊκής αντιμετώπισης της Folli Follie.

Σε ένα από τα επίμαχα emails το στέλεχος περιγράφει συνάντηση με σύμβουλο ενός εκ των «ισχυρών», όπως τους χαρακτηρίζει, συμμάχων και ζητά το πράσινο φως για τη διάθεση ύποπτων κονδυλίων:

ΑΠΟ: Σ.Μ.
ΠΡΟΣ: ΤΖΩΡΤΖΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟ

Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο ‘Ανθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για ‘μάς και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει και κάποιες ανάγκες. (80)...Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ενα κονδύλι για αυτές τις επαφές.

Σε άλλο email το στέλεχος της Folli Follie αναφέρεται σε πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας:
«Πραγματικά υπερβάλλει εαυτό για τον Όμιλο, είναι ο Μπροστάρης».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της κατονομάζει τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρο Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα εξαπολύοντας πυρά. 
 

Folli Follie: Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών - Στους 30 οι κατηγορούμενοι

 

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:  

Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση των άχρηστων, όχι των άριστων

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος. 

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο. 

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. 

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. 

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΣΥΡΙΖΑ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει έωλα και συκοφαντικά όσα αναφέρονται στα emails και απαντά στη Νέα Δημοκρατία ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ή να κρύψουν: 

«Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού.

Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie.

Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν.

Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους».

 

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Τα νέα στοιχεία ήδη διαβιβάστηκαν από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα, ο οποίος θα μελετήσει αν προκύπτουν ενδείξεις για πιθενές ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται. Αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top