Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση των άχρηστων, όχι των άριστων

Επίθεση στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο: Νομοθετείτε σαν τον κλέφτη

Ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει 160 άρθρα και διατάξεις αρμοδιότητας 14 υπουργείων με το οποίο παρατείνονται για ένα τρίμηνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, διατάξεις που αφορούν μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό που συμβαίνει με τη κοινοβουλευτική διαδικασία, νομίζω ότι υπερβαίνει τα όρια. Και δεν αναφέρομαι στο παρόν νομοσχέδιο με τις λεγόμενες Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες. Αναφέρομαι στον τρόπο και στη μέθοδο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να νομοθετεί, όχι μόνο παραμονές Χριστουγέννων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, σαν τον κλέφτη. Αλλά το πράγμα έχει ξεφύγει και είναι γενικευμένο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας για να ψηφίζει «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα εξυπηρετήσεις σε συμφέροντα, που σε άλλες περιπτώσεις θα προκαλούσα αντιδράσεις ακόμα και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στεγαστικά δάνεια: Παράταση τριών μηνών για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Ο ίδιος, καταφέρθηκε εναντίον τροπολογίας «της τελευταίας στιγμής», όπως τη χαρακτήρισε, η οποία «εξισώνει τα πτυχία ΑΕΙ με «απόφοιτους κολλεγίων».

«Έχουμε βρει μια "φάμπρικ" και περνάνε νομοσχέδια "χωρίς να ανοίξει μύτη"», είπε, ενώ διερωτήθηκε αν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης για την αριστεία.

«Υπάρχει θέμα διαχειριστικής ικανότητας. Πουλήσατε ότι είστε κυβέρνηση των αρίστων, αλλά τελικά είστε κυβέρνηση των άχρηστων», είπε.

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του επίμαχου άρθρου 72 και επί του άρθρου 91, που προβλέπει την κατά εξαίρεση έως τις 31 Μαρτίου, χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία.

Τσίπρας: Eγκληματική αδιαφορία η έξαρση του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Δυτική Αττική, λέγοντας πως «κατέληξα πως η κυβέρνησή σας είναι ένα βήμα πίσω από την πανδημία. Είμαστε σε καραντίνα εδώ και 2 μήνες, αλλά τα κρούσματα καλά κρατούν».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, είπε πως «πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια του εμβολιασμού και πρώτα οι βουλευτές να δώσουμε το παράδειγμα».

«Δώστε στην δημοσιότητα τη σύμβαση με την Palantir»

O κ. Τσίπρας ζήτησε, παράλληλα, από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την συμφωνία που υπεγράφη την άνοιξη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής εταιρείας Palantir, για την αντιμετώπιση της πανδηνίας.

«Τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει με την Αμερικανική εταιρεία που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικτυακή χειραγώγηση της ψήφου των Αμερικανών πολιτών υπέρ του Τραμπ, στις προηγούμενες εκλογές. Μια εταιρεία που έπαιξε κεντρικό ρόλο στο Cambridge Analytica. Τι ακριβώς πάτε να κάνετε ; Πάτε να εκμεταλλευτείτε την αναστάτωση της πανδημίας για να παίξετε ένα βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών και τον έλεγχο του διαδικτύου; Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα. Πού είναι η σύμβαση που έχει συναφθεί με το ελληνικό δημόσιο και ποιο είναι το αντικείμενο της», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει αίτημα στη Βουλή για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα τα θέματα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top