Στεγαστικά δάνεια: Παράταση τριών μηνών για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2021 για να ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια

Κατά τρεις μήνες, έως τις 31 Μαρτίου, παρατείνεται το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Όπως προβλέπεται σε τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες έχουν αναστολή καταβολής δόσεων έως το τέλος Μαρτίου, να μην διακόψουν την αναστολή και να επωφεληθούν κατόπιν της 9μηνης κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος «Γέφυρα».  

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

Eπιδότηση έως 600 ευρώ για «κόκκινα» και «πράσινα» στεγαστικά δάνεια!

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι 26.059 δικαιούχοι του προγράμματος, από τον προηγούμενο μήνα, επωφελήθηκαν από την πρώτη φάση πληρωμής της κρατικής επιδότησης, η οποία ανήλθε στα 9,9 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση 42.449 δανείων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να διενεργηθεί η επόμενη καταβολή κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως δεν αλλάζει κάτι, ως προς τους επιλέξιμους δανειολήπτες, οι οποίοι θα πρέπει να είχαν υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος δανειολήπτης να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Μετατίθεται η έναρξη της ρύθμισης οφειλών και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η έναρξη της ρύθμισης οφειλών και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας, ως εξής:

α. Φυσικά πρόσωπα, νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, με περιουσία έως 350.000 ευρώ: παρατείνεται για 5 μήνες η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, με έναρξη ισχύος την 1 η .6.2021.

β. Μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα, με περιουσία άνω των 350.000 ευρώ και κύκλο εργασιών άνω των 700.000 ευρώ: παρατείνεται για 2 μήνες η διαδικασία εξυγίανσης και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, με έναρξη ισχύος την 1 η .3.2021.

Χρήσιμο σχετικό ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) www.keyd.gov.gr.

Επίσης, στα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά, οι πολίτες μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη στα θέματα διαχείρισης των οφειλών τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για (τηλε)συνάντηση, καλώντας στο τηλέφωνο 213 212 5730.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top