Γεωργιάδης: «Τέλος το click away αν γεμίσει η Ερμού»

«Δε θα πωλούν παιχνίδια τα σούπερ μάρκετ»

Από αύριο μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα δεδομένα στις αγορές των πολιτών ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων με το click away να μπαίνει στις ζωές μας. 

Ολόκληρη η ενημέρωση Χαρδαλιά για άρση lockdown και click away

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ, το click away, ή παράδοση εκτός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιάνικη πώληση. Γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν το σύστημα αυτό  θα συνεχίσουν να νοούνται κλειστές και να λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβέρνησης. 

Ωστόσο επανέλαβε ότι κανένας πελάτης δε θα μπορεί να μπαίνει στα καταστήματα, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. 

«Μόλις 35.000 επιχειρήσεις διαθέτουν e- shop και θα ανοίξουν με click away»

«Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS... Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα», ξεκαθάρισε και προειδοποίησε:

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα το κόψουμε το click away».

Click away: Την Κυριακή ξεκινούν οι αγορές από τα καταστήματα

Εξηγώντας τη διαδικασία, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής που θα τους αποστείλει το κατάστημα. 

Διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξει και ανοχή μιας ώρας πριν και μετά, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι. Όμως αν βρεθεί έστω κι ένας πελάτης μέσα σε κατάστημα οι ποινές θα είναι αυστηρές. 

Χριστουγεννιάτικες αγορές με click away σε τρία βήματα

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε επίσης πως η με το click away θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές, που έχουν μπλοκάρει από τον τεράστιο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών. 

Lockdown: Κλειστά τα καταστήματα - Μόνο με click away οι αγορές

Δε θα πωλούνται παιχνίδια στο σούπερ μάρκετ

Τέλος ξεκαθάρισε πως δε θα επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ, καθώς πρέπει να ενισχυθούν τα καταστήματα παιχνιδιών που, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την περίοδο έκαναν το 30% του τζίρου τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top