Τα τρία στοιχεία που έπεισαν τον Μητσοτάκη να παρατείνει το lockdown   

Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό   

Τα τρία στοιχεία που έδειξαν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον έπεισαν για την ανάγκη να παραταθεί το lockdown αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Άρση lockdown: Ποια ημερομηνία θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία   

Τα στοιχεία αυτά ήταν: 

Α. Κρούσματα.

Όπως επισήμανε, μπορεί τα 1.044  κρούσματα να είναι μία «ανάσα» συγκριτικά με τους αριθμούς των τελευταίων  εβδομάδων, αλλά με βάση τους αλγόριθμους έπρεπε να είναι 500.  

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων - 85 οι νέοι θάνατοι

Β. Θάνατοι.

Από τις 24 Νοεμβρίου δυστυχώς είμαστε πρώτοι συγκριτικά με την Ευρώπη και την Αμερική ανά 100.000 πληθυσμού.  «Ό,τι δεν πάθαμε στο πρώτο κύμα το πάθαμε στο δεύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κ. Μακρή.  

Γ. Διασωληνώσεις.  

Πολύ ψηλά και οι διασωληνώσεις. Την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 549 και σήμερα είναι 600.  Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αποκλιμάκωση.  

Η Κ. Μακρή κατέληξε:

«Δεν είμαστε ακόμη σε καλό σημείο. Το Spiegel σήμερα κάνει λόγο για “ελληνική τραγωδία με τον κορωνοϊό”, εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη.  Βεβαίως πρέπει να ανοίξει η οικονομία, αλλά  για να γίνει αυτό πρέπει να μείνει όρθια η κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους λοιμωξιολόγους ότι θα κρατήσει το lockdown τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα. Μακάρι να μη χρειαστεί περισσότερο».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top