Τσίπρας: Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

Ζήτησε να δοθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους

Με αναφορά στη σημερινή ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην καραντίνα έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των περιστατικών βίας. Δεν πρέπει να μείνει αβοήθητη καμία γυναίκα. Τα δίκτυα προστασίας των γυναικών και η γραμμή SOS ήταν έργο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα»

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην πανδημία έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

 «Η κατάσταση που είναι εκτός ελέγχου και η αίσθηση που μας δίνετε είναι ότι βρίσκεστε σε βέρτιγκο, σε πλήρη απώλειας επαφής με την πραγματικότητα», τόνισε.

Μητσοτάκης: Ενισχύουμε το πορτοφόλι των μισθωτών με τη μείωση των εισφορών

«Δεν σας ζητώ να σκοτώσετε τον κορωνοϊό, αλλά να μη σκοτώνετε την κοινή λογική. Οι υπουργοί σας δεν μπορούν να απευθύνονται στους πολίτες σαν να είναι κρετίνοι. Ας μη λένε ότι είναι στενοχωρημένοι, αλλά δεν γίνεται να λένε ότι πανηγυρίζουν όταν είναι τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών καθημερινά. Και ο πιο κοντινός υπουργός σας είπε ότι όσο πιο πολλές είναι οι ΜΕΘ τόσο πιο πολλοί θα είναι νεκροί. Δεν έχετε στοιχειώδη ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη. Σταματήστε να ασχολείστε με την επικοινωνία και δείτε λίγο την ουσία. Χτες ανακοινώσατε ξανά τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών στις ΜΕΘ, ενώ τη σχετική τροπολογία την είχατε περάσει πριν ένα μήνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επίδομα Χριστουγέννων: Διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους

Συνεχίζοντας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν θα εντάξει τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά, εάν θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και εάν θα τους δώσει αυξήσεις.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να τα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα του ΕΣΥ, που δεν είναι σημερινά. Γιατί δεν έχουμε την τρόικα και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Έχουμε όμως το μαξιλαράκι των 37 δισ. ευρώ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Εσείς όμως κάνετε επικοινωνιακά παιχνίδια», τόνισε.

«Να δοθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, λέγοντας ωστόσο πως η δική του κυβέρνηση είχε δώσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικά πιο αδύναμων, «ενώ εσείς δίνετε τώρα 55 εκ. ευρώ. Σήμερα δεν υπάρχει τρόικα και μνημόνια και εσείς δίνετε 55 εκατομμύρια; Ντράπηκε και η ντροπή, καλά σας είπε η τομεάρχης Οικονομικών, Εφη Αχτσιόγλου».

Αναφερόμενος στη στήριξη της Aegean, είπε πως καλώς στηρίχθηκε «αλλά το κράτος έπρεπε να πάρει δικαιώματα έναντι της ενίσχυσης».

Με τροπολογίες, που είπε πως θα καταθέσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ζητά:

- Να αναλάβει το κράτος το πλήρες κόστος ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχείρησης,

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για όσους μπήκαν σε αναστολή εργασίας

- Να χορηγηθεί έκτακτο εισόδημα πανδημία στα νοικοκυριά που πλήττονται

- Να επανασυνδεθούν ρεύμα, νερό και ιντερνετ σε όσους πλήττονται από την πανδημίας, καθώς και για να στηριχτούν οι πολίτες με αναπηρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top