Επίδομα Χριστουγέννων: Διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους

Ποια είναι τα κριτήρια για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Επίδομα Χριστουγέννων σε χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, οι δικαιούχοι θα λάβουν διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο, το οποίο θα καταβληθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Επίδομα Χριστουγέννων: Ανακοινώνονται ποσά και δικαιούχοι

«Αυτό αφορά σε 482.335 ευάλωτους συμπολίτες που ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά» όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται σε 200 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

•    Μονοπρόσωπο νοικοκυριό με εξαμηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ.

•    Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος με εξαμηνιαίο εισόδημα 1.800 ευρώ

•    Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη με εξαμηνιαίο εισόδημα 2.100 ευρώ.

•    Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και εξαμηνιαίο εισόδημα 2.400 ευρώ.

•    Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια  με τέσσερα ανήλικα μέλη με εξαμηνιαίο εισόδημα 2.700 ευρώ

•    Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή ή δύο ενήλικα  και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη με εξαμηνιαίο εισόδημα 3.000 ευρώ

Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσης. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Παράλληλα, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό,  προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top