Επίδομα Χριστουγέννων: Ανακοινώνονται ποσά και δικαιούχοι

Έρχεται εφάπαξ δώρο σε υγειονομικούς;

Χριστούγεννα χρήματα

Το ποσό αλλά και τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, που θα δοθεί από την κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα, θα ανακοινώσουν σήμερα στις 9.30 οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Στην πρώτη γραμμή της ενίσχυσης είναι τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς και όσοι δεν έχουν ενισχυθεί από τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί «έμπρακτης στήριξης στους υγειονομικούς», θεωρείται πιθανή η καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος στους υγειονομικούς, όπως το Πάσχα.

Επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους, 700 ευρώ σε μαθητευόμενους σε ΙΕΚ – ΕΠΑΛ

Για περίπου 130.000 μακροχρόνια μη επιδοτούμενους ανέργους έχει ήδη προβλεφθεί έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ.

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους

Αντίστοιχο έκτακτο εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ προβλέπει διάταξη για δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται σε πληττόμενους ΚΑΔ.

Αναστολή εργασίας: Πότε και για ποιους ξεκινούν οι πληρωμές

Εφάπαξ ενίσχυση 700 ευρώ παίρνουν οι μαθητευόμενοι ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι είχαν ενεργή σύμβαση μαθητείας κατά την έναρξη του πρώτου lockdown που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη, στις 11 Μαρτίου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έκτακτη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ σε χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς

Τέλος, ήδη «τρέχουν» αιτήσεις για τα 126 εκατ. Ευρώ σε ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση από 300 ευρώ ως 4.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top