Μητσοτάκης κατά Τσίπρα:«Τρέμετε τις εκλογές, οδηγείστε από τα αδιέξοδά σας»

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή 

«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Κυριακής στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τα κομματικά αδιέξοδά του κ. Τσίπρα και η εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται, τον οδήγησαν να κάνει δύο λάθη μαζί, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό όπλο -την πρόταση μομφής- στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Αποχώρησε το ΜεΡΑ25 από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας 

Στη συνέχεια είπε ότι η πρόταση μομφής ανακοινώθηκε την ώρα που εκδίδονταν νέες τουρκικές Navtex, η τελική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή και παράλληλα ανακοινώνονταν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπογράμμισε ότι σε μια στιγμή «εθνικής εγρήγορσης που συναντούσε τη δημοκρατική αξιοπρέπεια» και υπήρχε «ανάγκη για κινητοποίηση και περιφρούρηση της υγείας», που υπήρχε ανάγκη για «πατριωτική συσπείρωση και πολιτική ενότητα», «εσείς επιλέξατε να μείνετε αδιάφορος απέναντι στις εθνικές απειλές και την ανάγκη να περιφρουρηθεί η υγεία των Ελλήνων πολιτών».

«Θα σας επιστρέψει μπούμερανγκ το διπλό λάθος που κάνατε με την πρόταση μομφής», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρέμετε τις εκλογές!»

Παράλληλα, τόνισε: «Γιατί αφήσατε εμένα έξω από το κάδρο της πρότασης μομφής;», για να απαντήσει: «Γιατί τρέμετε να ζητήσετε εκλογές, επειδή γνωρίζετε ότι αυτή η κυβέρνηση απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από ό,τι όταν εξελέγη. Γιατί δίνει μάχες σε πολλά μέτωπα και τις κερδίζει».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μπορεί να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά η νόσος του λαϊκισμού είναι ανίατη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά Σταϊκούρα στη Βουλή

«Καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας»

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα προστασίας της α' κατοικίας για να τονίσει ότι «εσείς καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019» και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του επιχείρησε με το πρόγραμμα Γέφυρα να δώσει λύση.

«Διαλύσατε τη μεσαία τάξη»

Ανταπάντησε, δε, στις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Εσείς διαλύσατε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, εσείς δημιουργήσατε το ιδιωτικό χρέος».

«Κύριε Τσίπρα: είστε εκτός τόπου και χρόνου»

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει σφοδρές παράλληλες κρίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να διχάζει.

Με την τοποθέτηση του αυτή ολοκληρώθηκε η συζήτηση επι της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top