Ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά Σταϊκούρα στη Βουλή

Τι υποστήριξαν Αχτσιόγλου και Σκουρλέτης – Τι απάντησε ο ΥΠΟΙΚ  

'Ακαιρη, άστοχη και υποκριτική, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά του προσώπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδυναμία άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα του τόπου.

Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα ανακοίνωσε στη Βουλή ο Τσίπρας!

Ανοίγοντας την ομιλία του, που έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα από την πτέρυγα της συμπολίτευσης, και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σταϊκούρας μνημόνευσε τον Λυσία (στο προοίμιο του λόγου του "Υπέρ του Αδυνάτου") ο οποίος έγραφε: «κύριοι βουλευτές, δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο, επειδή μου ετοίμασε αυτή εδώ τη δίκη. Γιατί, ενώ πρωτύτερα δεν είχα αφορμή, με βάση την οποία να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα δα εξαιτίας του έχω πάρει".

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άκαιρη, διότι κατατίθεται, την ίδια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ "δίνουμε μια πολύπλευρη μάχη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και τις τουρκικές προκλήσεις" [..] "την ίδια χρονική στιγμή που ολοκληρωνόταν η ιστορική για τη Δημοκρατία δίκη, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής". Για ακόμη μία φορά, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύει, "ευρισκόμενη σε συνθήκες γενικευμένης αμηχανίας και αδυναμίας άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και οι πολίτες της, ότι επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά, πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: Την Παρασκευή στις 6 μ.μ. ξεκινά η συζήτηση

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η πρόταση δυσπιστίας είναι άστοχη καθώς το υπουργείο Οικονομικών πέρασε 14 νομοσχέδια, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, υλοποίησε ένα νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με στόχο "τη μείωση του - διογκούμενου κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ - φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για όλους τους πολίτες, κυρίως όμως για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα" ενώ, "ακόμη και μέσα στην υγειονομική κρίση [..] προχώρησε σε πρόσθετες και σημαντικές, μη μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.


ΣΥΡΙΖΑ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Σκουρλέτης, ήταν  οι δύο πρώτοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέβηκαν στο βήμα για να αναπτύξουν την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Χαριστική βολή» στην κοινωνία χαρακτήρισε τον νέο πτωχευτικό καθεστώς, η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σημείωσε ότι η μομφή στον Χρήστο Σταϊκούρα είναι μομφή από την κοινωνία.

Κριτική εφ' όλης της ύλης της κυβερνητικής πολιτικής άσκησε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, που κατήγγειλε ότι συγκροτείται ένα νέο μπλοκ εξουσίας από την κυβέρνησης της ΝΔ και τους τραπεζίτες.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει την επιλογή της: Την επιλογή να μην αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό στην οικονομία. Έκανε την επιλογή να εξακολουθήσει και να επιταχύνει, εν μέσω πανδημίας, χωρίς καμία αντιστροφή, την ευθεία πολιτική της επίθεσης στους εργαζόμενους, της συνολικής αναδιάρθρωσης της αγοράς εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top