Στην Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο τα μεσάνυχτα  

Συνάντηση με Δένδια στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενία από Μητσοτάκη στα Χανιά  

Το video του  δελτίου ειδήσεων τoυ Star για τη φιλοξενία Πομπέο στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά     

Στην Ελλάδα φθάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, το αεροσκάφος του οποίου θα προσγειωθεί στο  αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τα μεσάνυχτα.  

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσα σε έναν  χρόνο, καθώς πέρσι είχε υπογράψει με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια τη διευρυμένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας των δύο κρατών.     

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Ιταλία, το Βατικανό και την Κροατία, αλλά για μία ακόμη φορά δε θα επισκεφθεί την Τουρκία, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχε επισκεφθεί τη Λευκωσία.    

Αναστασιάδης-Πομπέο υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στην Κύπρο

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη  θα συναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου θα είναι φιλοξενούμενος στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά. 

Στο πατρικό της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά ο Μάικ Πομπέο

Την Τρίτη ο κ. Πομπέο συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας μας θα επισκεφθεί τη  - στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ - αεροναυτική βάση της Σούδας.      

Η επίσκεψη του ύ υπουργού Εξωτερικών  τον ΗΠΑ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και διπλωματικής κινητικότητας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top