Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη: Στη Μόρια κυβερνητικό κλιμάκιο

Θα εξεταστεί η κατάσταση και τα μέτρα που θα ληφθούν

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κατάσταση στη Μόρια πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Μετά από επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 18.00.

Παράλληλα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, στις 13.00.

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας

Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα, που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στη Μόρια ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα, με αφορμή τη γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί ως επαφές τους.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης εκκενώθηκε από τους 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες, που διέμεναν εκεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top