Δένδιας από τη Νέα Υόρκη: Δεν υπάρχει διάλογος όσο υπάρχουν τουρκικά πλοία

Ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ για την τουρκική παραβατικότητα  

Νίκος Δένδιας

Με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  συναντήθηκε πριν από λίγο στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Γκοουτέρες για την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στη Νέα Υόρκη ο Δένδιας για συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Η συνάντηση έγινε στην οικία της επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ κας Θεοφίλη, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.    

Ο κ. Δένδιας δήλωσε:    

«Η συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών είναι κατ’ αρχήν ένα ευχάριστο γεγονός από μόνο του, Είναι ένας παλιός φίλος της χώρας μας και ένα εξαιρετικά έμπειρο άτομο στα τεκταινόμενα στην περιοχή.  Μου έδωσε την ευκαιρία να του εξηγήσω την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, πώς η τουρκική παραβατικότητα  δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα στην περιοχή και επίσης κουβεντιάσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του παρέδωσα. Επίσης του παρέδωσα  επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση να τη διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το Κυπριακό, του πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις «τουρκοκυπριακές εκλογές».  

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ 

Διόρθωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία- Τεχνικές συζητήσεις ξεκίνησαν

Σχετικά με το αν είναι δυσαρεστημένη η Αθήνα από το έγγραφο του κ. Στόλτενμπεργκ ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Δεν έχω μιλήσει για το έγγραφο και συνεπώς δεν θα μπορούσα να μιλήσω για ευαρέσκεια ή δυσαρέσκεια. Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω είναι αυτό που ανέφεραν και οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει εφόσον αποχωρήσουν  τα τουρκικά καράβια από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».            
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top