Παπαγελλόπουλος: Ο Σαμαράς ζήτησε βοήθεια για τον Παπασταύρου

ΝΔ: Πέφτει σε αντιφάσεις και ψεύδεται συνεχώς  

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να ζήτησε «βοήθεια»  για τον τότε συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ισχυρίζονται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την σημερινή κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά  τους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Novartis.  

Νέες αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά για Μαρέβα

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται συγκεκριμένα να κατέθεσε:   

Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς, ήταν το 2016 μπορει και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ηταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή.  «Μιμάκο ή Μιμάκι με αποκάλεσε καπως το λένε στην Μεσσηνία δεν θυμάμαι.  Μου είπε θέλω να σε δω. Ειχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λεω ναι. Παράνομο είναι; 

Κανονικά ο Τσίπρας θα έρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θελετε να βαλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς. «Όπως θα γυρνάς έλα».  Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Αρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταυρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς του είπα. Εχουν την υποθεση του οι Οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε.

Του είπα ξέχνα το Αντώνη. Εντάξει Μίμη μου είπε, ξέχνα το. Άλλωστε τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς. Όταν το είπα αυτό ο κ. Σαμαράς δε βγήκε να με διαψευσει.

Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη.

Παππάς: Γιατί είδα τον Μιωνή - Δεν ήξερε ο Τσίπρας για τη συνάντηση

Εισαγγελέας Διαφθοράς έγινε το 2017, το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής.

Πηγές ΝΔ: Πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις και ψεύδεται  

Από την πλευρά της ΝΔ. πηγές της σχολιάζουν σχετικά με την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης:

Ο κ.Παπαγελλόπουλος συνεχίζει να πέφτει σε συνέχεις αντιφάσεις, να ψεύδεται συνεχώς και να αποκαλύπτεται ότι έχει επιλεκτικό Αλτσχάιμερ...

Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μ. Μαξίμου με τους κκ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου.

Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επικαλέστηκε το υπόμνημα Φιλιππάκη. Οταν του ειπώθηκε ότι δεν το λέει αυτό, επικαλέστηκε ασθενή μνήμη και το ανακάλεσε. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι -δεν θυμάται πότε- στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ. Παπασταύρου μέσω της ... κας Τουλουπάκη!

Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να ισχύει,  καθώς η κα Τουλουπάκη  ανέλαβε την υπόθεση το .2017, "θυμήθηκε" ότι ήταν βοηθός του κ. Αθανασίου!  Όταν του ειπώθηκε πως η κα Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Σεπτέμβριο του 2015, δε ...θυμόταν! Σήμερα υπέπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top