Νέες αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά για Μαρέβα

«Πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα»

Νέες αποστάσεις από το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών του Νίκου Παππά με τον Σάμπι Μιωνή κράτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πω ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τα σχέδια στοχοποίησης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής.

Σκληρή «μετωπική» στον αέρα Άδωνι – Παππά για τις ηχογραφήσεις Μιωνή

«Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Πάντως, εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;», αποκρίθηκε με νόημα ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η κυβέρνηση ζητά τη διαγραφή Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας χθες στο BlueSky, είπε πως σε 2-3 μέρες θα αποκαλύψει ποιος εμπλέκει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Η αποστολή να καταπολεμήσω την διαφθορά μου είχε ανατεθεί από τον Τσίπρα και γνώριζε όλες μου τις ενέργειες. Καμία άλλη πρωτοβουλία πέρα της καταπολέμησης της διαφθοράς δεν πήρα», τόνισε. 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, μετά την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Οι κατευθύνσεις της έρευνας, σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι θέματα που αφορούν αμιγώς νομικά ζητήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο εισαγγελικός λειτουργός που θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθεαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.

Ακόμη ένα θέμα που θα απασχολήσει την έρευνα είναι ο τόπος διεξαγωγής της επίμαχης συζήτησης, που -όπως προκύπτει- είναι η Κύπρος, όπου η πράξη της καταγραφής διέπεται από άλλο δίκαιο.

Η έρευνα, επίσης, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το υλικό ως αποδεικτικό μέσο καταγγελόμενης πράξης. Εν προκειμένω, εάν νομιμοποιείται η χρήση του, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο άρθρο 14 του νόμου 4637/2019, που αποδέχεται χρήση αποδεικτικού μέσου εφόσον με αυτό καταγγέλεται κακουργηματική δράση που αφορά οικονομικό έγκλημα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Τέλος, στις επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας δεν αποκλείεται να είναι η εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με στόχο να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και αν έχει ή όχι υποστεί επεξεργασία.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top