Ξανά μέτρα στο τραπέζι από την κυβέρνηση για τον κορωνοïό! 

Υποχρεωτική η μάσκα και στην παραλία και πιθανή καραντίνα σε…  κτίρια

Η κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου τη θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοïού, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Κορωνοϊός: «Είναι πιθανό ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάσει και τριψήφιο»

Όπως διευκρίνισε, «lock down σε γειτονιά η σε δήμο δεν είναι στα σχέδια της  κυβέρνησης,  άλλα είναι τα μέτρα που συζητάει».  

Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star εξήγησε ότι όπου αυξάνονται τα κρούσματα, θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων. Αυτό αφορά και τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Ξάνθη για παράδειγμα θα εφαρμοστεί και στα τζαμιά, όπου επίσης όλοι θα φορούν μάσκα.  

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 183 οι νεκροί

Με λίγα παραπάνω κρούσματα η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική και στους ανοικτούς χώρους. Αν ένα νησί έχει έξαρση θα υποχρεώσουν Έλληνες και ξένους να κυκλοφορούν με τη μάσκα τους. 

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης στο star.gr: Γιατί δεν έπαψαν τα κρούσματα

Αν ξεφύγει η κατάσταση; Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή μπορεί να υπάρξει “καραντίνα” σε συγκεκριμένο σημείο, για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο, στην περίπτωση που μολυνθεί το 50% των ενοίκων του.   

Ταυτόχρονα θα γίνει σύσταση για περιορισμό της  κυκλοφορίας ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.  

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα τους αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική αστυνομία. Ακόμη πάντως η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη, καθώς ο δείκτης μετάδοσης είναι 0,21, οπότε θεωρείται πολύ χαμηλός.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top