Πέτσας: Παρατείνονται ως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Παράταση μιας εβδομάδας παίρνουν τα μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατείνονται ως τις 4 Μαΐου.

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

O Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στη συνεδρίαση των ηγετών της Ε.Ε στην οποία συμμετέχει αυτή την ώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και στην ανάγκη έκδοσης κορωνο-ομολόγου για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Δε χρειαζόμαστε νέα δάνεια αλλά επιχορηγήσεις» σημείωσε. «Η Ευρώπη χρειάζεται κοινές πολιτικές κι ένα κοινό ευρωπαϊκό εργαλείο, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει σταθερά βήματα» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «η σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα».

Γεωργιάδης για τηλεκατάρτιση: Το εγχείρημα οργανώθηκε γρήγορα κι όχι σωστά

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους Έλληνες κα θα παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, δηλαδή το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και σταδιακή μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. 

«Ο Γιάννης Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού»

«Ο Γιάννης Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού» απάντησε ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς αν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Εργασίας, όπως ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση των voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες.

«Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου μπορεί να γίνονται και αστοχίες. Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε. Ταυτόχρονα, έδωσε εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Πράγμα που δεν συνέβη, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

«Οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν»

Για τα σχολεία είπε πως «περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών».«Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν, θα πρέπει να δούμε την ιεράρχηση και τη σειρά» διευκρίνισε.

«Πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσουν τα sms στο 13033 από τις 5 Μαΐου και μετά»

Σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, τα sms στο 13033 και τα έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης απάντησε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φύγουν από την καθημερινότητά μας καθώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο για την επόμενη μέρα από τις 5 Μαΐου και μετά.

Η χρήση μασκών είναι από τα μέτρα που θα πρέπει να συνηθίσουμε

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει την οριστική εισήγηση της ειδικής επιτροπής. Επανέλαβε τη χθεσινή αναφορά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ότι οι μάσκες από μόνες τους δεν πρέπει να δίνουν την ψευδαίσθηση της πλήρους ασφάλειας, αλλά ανέφερε ότι είναι ένα από τα μέτρα που θα πρέπει να συνηθίσουμε.

Επανέλαβε ακόμη πως οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προστατευθούν για μεγαλύτερο διάστημα και άρα θα συμπεριληφθούν στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου μετάβασης.

«Ενωμένοι, τα καταφέρνουμε, ενωμένοι θα προχωρήσουμε»

«Δείξαμε ότι οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top