Γεωργιάδης για τηλεκατάρτιση: Το εγχείρημα οργανώθηκε γρήγορα κι όχι σωστά

Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Προανήγγειλε νέο πακέτο μέτρων στήριξης

Στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, το οποίο αποσύρθηκε από των Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». 

Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης «έγιναν όλα πολύ γρήγορα» και παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα «προφανώς είχε αστοχίες», σημειώνοντας ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δοθούν τα 600 ευρώ χωρίς τηλεκατάρτιση γιατί το εγχείρημα οργανώθηκε γρήγορα κι όχι σωστά. 

Βρούτσης: Τέλος η τηλεκατάρτιση αλλά θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες  

«Δε θεωρώ κακό, ούτε σημάδι αδυναμίας να ακούμε την κοινωνία», είπε σχετικά και πρόσθεσε: «δεν έχουμε συμφέρονται, γι’ αυτό και καταργήσαμε το πρόγραμμα». Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και ανέφερε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας είχε παραιτηθεί ύστερα από καταγγελίες για τα κέντρα κατάρτισης. 

Τσίπρας: Πλάτη στην πανδημία, όχι στις αρπαχτές

Για την επιστροφή στην κανονικότητα

Η πορεία επιστροφής στην πραγματικότητα πρέπει να γίνει «με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «αν κάτι πάει λάθος στο τέλος, θα πάει χαμένο ό,τι χτίσαμε από την αρχή».
«Η ζωή μας όπως την ξέραμε πριν από τον κορωνοϊό έχει αλλάξει», σημείωσε και υπενθύμισε ότι θα πρέπει τηρούμε τα μέτρα προστασίας μέχρι να φύγει τελείως ο ιός.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους ,αντί για πέντε που είναι τώρα.

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας. «Όταν θα ανοίξουμε την οικονομία, θα παρουσιάσουμε νέο πακέτο μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε συμφωνώντας ότι «θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα για το άνοιγμα της οικονομίας, μετά το οριστικό της κλείσιμο».
«Δε θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν, δε θα αφήσουμε τους υπαλλήλους χωρίς δουλειά», τόνισε.

Για την εκ περιτροπής απασχόληση

Όσο αφορά στην εκ περιτροπής απασχόληση, ξεκαθάρισε ότι, «πρόκειται για μέτρο που θεσμοθετήθηκε εκτάκτως για να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και το οποίο «θα μπορέσει να ισχύσει μόνο όσο διαρκούν τα μέτρα και όχι ως μόνιμο μέτρο».

«Τα εργαλεία που δίνουμε έχουν ως προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top