Τσίπρας: Πλάτη στην πανδημία, όχι στις αρπαχτές

Για voucher: Μου φαίνεται αδιανόητο ότι παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης

Δείτε τι είπε ο κ. Τσίπρας κατά την τηλεδιάσκεψη με τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη

«Πλάτη στην πανδημία είπαμε θα βάλουμε και πράγματι βάλαμε. Αλλά όχι στις… αρπαχτές και στη λεηλασία του Δημόσιου χρήματος», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr.

«Αν ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι το κλίμα συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε συλλογικά τη κρίση είναι λευκή επιταγή για να μοιράζει δημόσιο χρήμα σε φίλους και ημέτερους, είναι γελασμένος. Να το ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι, εάν έχουν σκοπό μαζί να τα φάνε και πάλι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σκίτσα στο gov.gr που έκαναν έξαλλο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εργασίας για τα voucher των 600 ευρώ σε επιστήμονες: «Μου είναι αδιανόητο ότι μετά από αυτό το φιάσκο, ο κ. Βρούτσης παραμένει υπουργός και μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο στους επιστήμονες, ότι αυτοί ευθύνονται για το φιάσκο.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα από 4η Μαΐου -Τι θα γίνει με σχολεία

Επέλεξε όμως τους μεσάζοντες που πουλάνε “σκόιλ ελικίκου” για μεταξωτές κορδέλες. Και επιβεβαίωσε πως η μόνη κατάρτιση που έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση είναι αυτή της αρπαχτής, που προσβάλλει τον επιστημονικό κόσμο, αλλά και την κοινή λογική».

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «ο ΣΕΒ παραγγέλνει, ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί και μετά θα τα ρίχνουν όλοι μαζί στον κορωνοϊό. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται».

Εργαζόμενοι σε δύο δουλειές: Πότε δικαιούνται τα 800 ευρώ

«Θέλω λοιπόν να είμαι σαφής. Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όχι δε θα κρατήσει την κοινωνία όρθια. Όχι δε θα ανακόψει την επερχόμενη ύφεση και την έκρηξη της ανεργίας, αντίθετα είναι σα να πατάει γκάζι σε κατηφόρα με σπασμένα φρένα», πρόσθεσε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει χρήματα σε ΜΜΕ «με αντίτιμο να λιβανίζουν τον κ. Μητσοτάκη από το πρωί έως το βράδυ», ενώ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σύντομα σε πρόωρες εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης παρά την πανδημία, θέλει να κάνει εκλογές όσο πιο γρήγορα. Δεν έχω καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Και σκέφτεται εκλογές όχι από υπερβολική σιγουριά αλλά από φόβο. Από φόβο ότι όσο περνάει ο καιρός θα βρίσκεται απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που αυτός με την πολιτική του έχει ήδη γιγαντώσει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top