«Πυροσβεστική» παρέμβαση Μηταράκη μέσω ΚΕΔΕ για Λέσβο - Χίο

Βρίσκεται σε επικοινωνία με την αυτοδιοίκηση για να επέλθει ηρεμία

Παρέμβαση  προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου  (Λέσβο – Χίο) μετά την τροπή που πήραν οι αντιδράσεις για το μεταναστευτικό, με καταγγελίες των κατοίκων για υπέρμετρη χρήση βίας από τα ΜΑΤ,  αλλά και τον τραυματισμό 43 αστυνομικών, έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.    

  Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά: Τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί στη Λέσβο       

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), διατύπωσε την ευχή να επικρατήσει η ηρεμία και η σύνεση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τις επόμενες ώρες, 

Μηταράκης: Βάζουν μπρος οι μπουλντόζες για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Ο υπουργός Μετάνάστευσης χαρακτήρισε «δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό τη δυσπιστία των νησιωτών» και ειρηνικές και απολύτως σεβαστές τις αντιδράσεις τους. Πρόσθεσε όμως ότι «δυστυχώς, υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν και την εικόνα των νησιών και δημιουργούν μια αυξητική ένταση, που πρέπει άμεσα εντός των επόμενων ωρών να περιοριστεί». 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την τροπή που παίρνει το μεταναστευτικό

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση «για να επέλθει ηρεμία στα νησιά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top