«Ψάχνεται» για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο η Τουρκία

Προκλητικές χαμηλές πτήσεις πάνω από νησιά και αερομαχίες


Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, στέλνοντας οπλισμένα αεροσκάφη της να πετάξουν χαμηλά πάνω από ελληνικά νησιά.  Η Τουρκία "ψάχνεται" για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί-ρεκόρ του τελευταίου διημέρου. 16 σκληρές αερομαχίες την Τρίτη, 12 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και 16 οπλισμένα τουρκικά μαχητικά την Τετάρτη. Και επιπλέον, Τούρκοι πιλότοι παραβιάζουν κατάφορα τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων.

«Οι Τούρκοι ξανάρχισαν τους επικίνδυνους ελιγμούς, δημιουργωντας κινδυνους για τους Έλληνες πιλοτους. 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ   

Σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου στέλνει ενωμένη η πολιτική ηγεσία.

Βουλή: Συναίνεση στα εθνικά θέματα και τις δαπάνες για άμυνα

«Δεν εκχωρούμε τίποτα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». 

Παρόμοιο το μήνυμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Το μήνυμα είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι απόλυτα ικανές να εγγυηθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Για «δυναμική απάντηση στον Ερντογάν αν τολμήσει» μίλησε στη Βουλή και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.  

«Η τουρκική επιθετικότητα δεν αντιμετωπίζεται με συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, αντίθετα την ενισχύει»  παρατήρησε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

 «Μην τολμήσετε συνεκμετάλλευση του Αιγάιου…  Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Πουλήστε το σπίτι σας, αλλά όχι κάτι που ανήκει στον ελληνικό λαό» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.  


ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ NAVTEX 

Οι Τούρκοι δέσμευσαν για ναυτικές ασκήσεις σε άλλες τρεις περιοχές για το επόμενο διάστημα:  Μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου για τις 23 του μηνός, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για την Παρασκευή 20/12/  και δυτικά της Κύπρου για την παραμονή των Χριστουγέννων. 

ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ

Για τις εξελίξεις στην περιοχή και την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τον Ιορδανό ομόλογό του ο Νίκος Δένδιας που επισκέφθηκε σήμερα το Αμμάν. 

Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε αγώνα που δεν μπορεί να κερδίσει

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ

Στις 30 Δεκεμβρίου τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Ιταλίας θα συνεδριάσουν στη Ρώμη για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ενώ έχουν ξεκινήσει πάλι και οι ανάλογες συζητήσεις της χώρας μας με την Αίγυπτο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top