Βουλή: Συναίνεση στα εθνικά θέματα και τις δαπάνες για άμυνα

250 «ναι» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Ολομέλεια της Βουλής

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, σε μια εποχή που έχει κλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα, έστειλε η σχεδόν διακομματική συναίνεση που παρατηρήθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συνολικά 250 βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης υπερψήφισαν τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έτεινε χείρα συναίνεσης στην κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσυπέγραψε την κίνηση του μιλώντας για «ανάγκη ενότητας  στα εθνικά θέματα».

«Αυτό σημαίνει ότι με την εξαίρεση του ΚΚΕ διαμορφώνεται στην αίθουσα μια πλατιά διακομματική συμμαχία, που θεωρεί τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, σχέση στρατηγικής σημασίας με βάθος. Ομως, δεν είμαστε δεδομένοι. Οχι για τις ΗΠΑ, αλλά για κανέναν. Είμαστε δεδομένοι μόνο για τον ελληνικό λαό και διαπραγματευόμαστε μόνο για το συμφέρον του ελληνικού λαού, γιατί οι καλοί σύμμαχοι στις δυσκολίες φαίνονται. Απο αμερικανικής πλευράς υπήρξε ρητή καταδίκη απο το ΥΠΕΞ της “συμφωνίας” Τουρκίας - Λιβύης που χαρακτηρίστηκε ως προκλητική συμφωνία, που δεν προάγει την ειρήνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε διαμορφώσει πλαίσιο διακομματικής συναίνεσης, που κινητοποιεί την ελληνική διπλωματία και θωρακίζει την χώρα», πρόσθεσε.

O κ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι συμφωνεί με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, την ενίσχυση της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top