Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε αγώνα που δεν μπορεί να κερδίσει

Θα συγκληθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020 η τριμερής Ελλάδας-Ιορδανίας-Κύπρου

Νίκος Δένδιας Ιορδανία

«Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει» διαμήνυσε από το Αμμάν της Ιορδανίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, συνεχίζοντας τον διπλωματικό μαραθώνιο σε χώρες του αραβικού κόσμου. 

Δένδιας από το Άμπου Ντάμπι: Μόνο τον εαυτό της απειλεί η Τουρκία 

Όπως ανακοίνωσε  ο κ. Δένδιας το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα συγκληθεί η τριμερής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου. 

Al Jazeera: H Λιβύη δέχτηκε την αποστολή Τούρκων στρατιωτών

«Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου» δήλωσε μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας  και τις διευρυμένες που ακολούθησαν, ο Νίκος Δένδιας. 

Σχετικά με το αν μετά την περιοδεία στον αραβικό κόσμο δίνεται από καλύτερη θέση η μάχη  της Αθήνας για να ακυρωθεί το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής.  «Η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε» τόνισε συγκεκριμένα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι  προφανώς θα υπάρξει συνέχεια και με την Ιταλία, με τις τεχνικές επιτροπές να συνεδριάζουν σύντομα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών με τη γειτονική χώρα. «Αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα» διευκρίνισε ο κ. Δένδιας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top