Δένδιας από το Άμπου Ντάμπι: Μόνο τον εαυτό της απειλεί η Τουρκία

Και τα ΗΑΕ συμμερίζονται τις ελληνικές ανησυχίες για τα μνημόνια της Λιβύης

Μόνο τον  εαυτό της  απειλεί η Τουρκία σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο σε χώρες του αραβικού κόσμου με επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  

Δένδιας: Κοινή αντίληψη με Σ. Αραβία κατά των μνημονίων Λιβύης - Τουρκίας  

Σε ερώτηση δημοσιογράφου συγκεκριμένα μετά τη συνάντησή του στο Άμπου Ντάμπι με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyaνn, για την απειλή που εκτοξεύει η Άγκυρα ότι όχι μόνο θα εφαρμόσει, αλλά θα επισπεύσει την εφαρμογή των δύο μνημονίων με τη Λιβύη, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η Τουρκία έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να εκτοξεύει απειλές.

Τους κινδύνους από τις τουρκικές απόψεις έθεσε ο Δένδιας στον ΓΓ του ΟΗΕ 

Για το ίδιο θέμα ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Τουρκία κάνει σημαντικό λάθος αν νομίζει ότι με αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να φέρει επωφελή γι' αυτή αποτελέσματα και ότι έχει ακολουθήσει ένα δρόμο ο οποίος δεν οδηγεί σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα.

Παναγιωτόπουλος: 4.500 παραβιάσεις αυτοί; 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

«Οφείλω να πω ότι στην πραγματικότητα ο μόνος τον οποίο απειλεί η Τουρκία  είναι ο ευατός της, διότι με τις απειλές και τις συμπεριφορές αποδεικνύεις στη διεθνή κοινότητα αυτό που εμείς θα θέλαμε να μην ισχύει, δηλαδή η Τουρκία να είναι ο ταραξίας της περιοχής» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. 

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του επειδή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμερίζονται τις ανησυχίες της Ελλάδας σχετικά με τα μνημόνια της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Ελλάδα και ΗΑΕ αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα, εκτενή συνομιλία σήμερα και ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οφείλω να πω ότι είναι η τρίτη συνάντησή μας μέσα σε διάστημα λίγο μηνών. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάλυση των επιπτώσεων των δύο μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης και την Τουρκία. Με ιδιαίτερα χαρά διαπίστωσα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμερίζονται τις ανησυχίες μας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών. 

Ο  κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη σχετικά  με τον ρόλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ότι είναι ένας σημαντικός παράγων όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως και στο πλαίσιο του Αραβικού Κόσμου.  «Γι' αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι απόψεις τους, και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας» τόνισε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top