Τους κινδύνους από τις τουρκικές απόψεις έθεσε ο Δένδιας στον ΓΓ του ΟΗΕ

«Ανύπαρκτα νομικά τα μνημόνια με τη Λιβύη» είπε ο ΥΠΕΞ στον Γκουτέρες

Τους κινδύνους που δημιουργούν κατά το Δίκαιο της Θάλασσας τα δύο μνημόνια της Τουρκίας με την κυβέρνηση της  Τρίπολης της Λιβύης εξέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη.  

Ισχυρό μήνυμα Δένδια: Μπορούμε και μόνοι, αλλά δε θα είμαστε μόνοι!       

«Συζητήθηκαν τα δύο memoranda τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης. Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές απόψεις στον Γενικό Γραμματέα, δηλαδή το γεγονός ότι κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα, επειδή υπεγράφησαν από μία κυβέρνηση που δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τη συμφωνία του Σεϊράτ η οποία διέπει την ύπαρξη και τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία. Εξήγησα επίσης τους κινδύνους που δημιουργούν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας οι τουρκικές απόψεις που επιβλήθηκαν στην περιοχή»  δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση.  

Συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη 

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: 

«Από εκεί και πέρα είχα τη  δυνατότητα να κουβεντιάσω μαζί τους για το Κυπριακό, για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας και να του δηλώσω την προθυμία της ελληνικής πλευράς να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί μέσα από αυτήν την προσπάθεια».

Όσον αφορά το αν υπήρξε ανταπόκριση από τον ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με την παρέμβασή του για τη Λιβύη, ο Έλληνας υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση:          

«Σε σχέση με τη Λιβύη ο Γενικός Γραμματέας. όπως αναμέναμε μου είπε αφού με άκουσε με προσοχή ότι θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top