Παναγιωτόπουλος: Σηκώθηκαν τα Mirage και έδωσαν ένα μάθημα σε Τουρκία

Να μην υποκύπτουμε σε μια προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας, αλλά και όσων καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας, χρησιμοποίησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή.

«Να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία σε μια προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί. Θα ήταν μεγάλο λάθος. Δεν προσφέρουμε στη χώρα με προπαγάνδα κλίματος ηττοπάθειας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας πως στην Τουρκία αντίθετα δημιουργείται προπαγάνδα κλίματος υπεροχής.

Ο ίδιος, σχολίασε πως «προχθές σηκώθηκαν αιφνιδιαστικά τα Mirage και με αριθμητικό πλεονέκτημα κι έδωσαν ένα μάθημα στην τουρκική αεροπορία ότι δεν θα είναι τόσο εύκολα».  

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ειδική μνεία στην αναβάθμιση των F-16.

«Μετά την αποτυχημένη απόπειρα να το φέρει στη Βουλή ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ακολούθησε ένα εξάμηνο αδράνειας. Γιατί να μην προχωρήσει τότε;  Καθυστερήσαμε όταν είχε καλό καιρό και τώρα προκύπτει θέμα στεγανοποίησαν της στέγης της ΕΑΒ για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Το θέμα είναι τεχνικής φύσεως να γίνει το καλοκαίρι, που δεν βρέχει κιόλας. Δεν μας ικανοποιεί η οροφή των 530 εκατ. ευρώ γιατί δεν καλύπτονται τα προγράμματα για όλους τους κλάδους ώστε να παρακολουθήσουμε το επίμονο, ενοχλητικό και πολύ διεκδικητικό γείτονα που έχει κάνει άλματα», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top